Alina Cojocaru: ”Eu pot să intru pe scenă numai în momentul în care simt și cred în ceea ce fac”

Alina Cojocaru la Profesionistii

Mi-am dat seama că nu tot timpul ce simt eu pe scenă se transmite. Depinde și ce vrea spectatorul să vadă.

Baletul nu este o profesie ”glamoroasă”. O spune însăși Alina Cojocaru, cea mai tânără prim-balerină din istoria Royal Ballet, invitata Eugeniei Vodă în ediția din 9 mai a emisiunii ”Profesioniștii”. Așa poate părea din afară, când vezi numai strălucirea de pe scenă. Dar nu are cum să fie astfel când dansezi în poante fără unghii la picioare (!), când faci o oră și jumătate pe drum de acasă până la Teatru, schimbând vreo trei mijloace de transport, pentru că nu ești încă prim-balerină și nu îți permiți să circuli cu taxiul… sau când îți dai seama, într-o zi, că ai trăit numai în Teatru, de dimineața până seara și că nu știi, de fapt, ce muzică sau ce mâncare îți place, pentru că toată viața ta înseamnă muncă, muncă și iar muncă.

Povestea de viață a Alinei Cojocaru este fascinantă. Dincolo de începuturi, de studiile la Kiev și de plecarea la Londra, o adevărată minune este revenirea ei pe scenă, după șase luni de absență în urma unei accidentări grave (trei vertebre rupte în timpul unei repetiții) și în ciuda îndoielii medicilor din toată lumea că ea ar mai putea dansa vreodată. Și, totuși, Alina s-a întors pe scenă și a încântat din nou publicul în ”Giselle”, rolul ei de suflet, pe care l-a dansat până acum în 22 de producții diferite. Alina spune că cea mai mare calitate a ei este curiozitatea, iar cel mai mare defect – perfecționismul. Și, chiar dacă e o mână de om, nu se vede pe sine nici ca o lebădă, nici ca o vrăbiuță sau ca o rândunică, ci, mai degrabă, ca un vultur. Pentru că vulturul se înalță sus, sus de tot…

Emisiunea ”Profesioniștii” cu Alina Cojocaru, prim-balerina care ne face să ne simțim mândri că suntem români, poate fi deja vizionată online, pe site-ul TVR Plus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s