Masca de Aur pentru baletul ”Îmblânzirea scorpiei” de la Teatrul Balșoi

Premiile Masca de Aur (Golden Mask Award) sunt la ruși cam ceea ce reprezintă Premiile UNITER la noi. Înființate în 1993 de Uniunea Teatrelor din Federația Rusă, premiile naționale Masca de Aur recompensează cele mai bune producții ale stagiunii, din toate genurile teatrale, inclusiv operă și balet.

Ceremonia anuală de decernare a prestigioaselor distincții a avut loc pe 18 aprilie, la Moscova, când Masca de Aur pentru cel mai bun spectacol de balet a revenit producției ”Îmblânzirea scorpiei”, de la Teatrul Balșoi, semnată de Jean-Christophe Maillot, directorul artistic al companiei Les Ballets de Monte-Carlo, care a transpus piesa lui Shakespeare în pași de dans pe muzica lui Dmitri Șostakovici.

La ediția de anul acesta, Premiul Masca de Aur pentru întreaga contribuție adusă artei teatrului a fost acordat Maiei Plisețkaia și regizorului german Peter Stein.

În anul în care se împlinesc 155 de ani de la nașterea lui Anton Pavlovici Cehov, ”Livada de vișini” în regia lui Lev Dodin, pusă în scenă la Teatrul Mic de la Sankt Petersburg, a primit Masca de Aur pentru cel mai bun spectacol de teatru, iar pentru producția cu ”Trei surori”, de la Teatrul Lensoviet (tot de la Sankt Petersburg), Yurii Butusov a fost distins cu Masca de Aur pentru cel mai bun regizor.

(Sursă: Russia Beyond the Headlines)

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s