Seară de balet pe Mezzo: ”Alice în Țara minunilor”, de la Covent Garden

În această seară, de la ora 21.30, postul de televiziune Mezzo difuzează baletul ”Alice în Țara minunilor”, o producție Royal Opera House Covent Garden, în coregrafia lui Christopher Wheeldon, pe muzica lui Joby Talbot.

Povestea fascinantă imaginată de Lewis Carroll în 1865 și transpusă în pași de dans pe scena de la Covent Garden de către Christopher Wheeldon îmbină coregrafia originală și magia teatrului, totul pe fundalul unei explozii de culoare. Spectacolul a fost primit cu entuziasm de publicul londonez încă de la premiera din 2011, fiind, de altfel, prima lucrare prezentată integral de compania Royal Ballet din 1995 încoace. Muzica lui Joby Talbot îmbină ritmurile contemporane cu acordurile clasice care amintesc de baletele secolului al XIX-lea, atmosfera fiind întregită de costumele și decorurile moderne, în care măștile, păpușile și proiecțiile video fac ca Țara minunilor să pară cât se poate de reală.

În incursiunea ei prin Țara minunilor, Alice întâlnește personaje care mai de care mai surprinzătoare: printre ele, Regina de Inimă Roșie care parodiază, la un moment dat, celebrul Rose Adagio din ”Frumoasa din pădurea adormită”, Pălărierul nebun care bate step și cărțile de joc care dansează.

Rolurile principale sunt interpretate de Lauren Cuthbertson, Zenaida Yanowsky, Serghei Polunin și Steven McRae.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s