Seară de balet pe Mezzo: „Baiadera”

În această seară, pe Mezzo, începând cu ora 21.30, este programată „Baiadera”, în coregrafia lui Rudolf Nureev, după Marius Petipa. Rolurile principale sunt interpretate de Isabelle Guérin (Nykia), Laurent Hilaire (Solor) şi Elisabeth Platel (Gamzatti).

„Baiadera”, Tabloul Regatul Umbrelor, la Opera din Paris, în coregrafia lui Rudolf Nureev (sursa foto: Danceviewtimes.com)

Pentru Rudolf Nureev, „Baiadera” a fost primul balet în care a dansat pe scena Operei Garnier din Paris şi ultimul pe care l-a montat pentru cea mai faimoasă companie de balet din Franţa. „Baiadera”, una din capodoperele lui Marius Petipa, a rămas mult timp necunoscută publicului din Occident. De-abia în 1992, la sfârşitul carierei şi vieţii sale, Rudolf Nureev creează propria versiune a baletului, lăsată drept moştenire Operei din Paris. O montare luxuriantă, somptuoasă, ce străluceşte prin măiestria tehnică a soliştilor şi a ansamblului, dar şi prin frumuseţea inegalabilă a costumelor şi decorurilor imaginate de Rudolf Nureev pentru a evoca exotismul Indiei milenare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s