Romania International Ballet Competition – Mangalia 2013

Romania International Ballet Competition, singurul concurs de dans clasic și contemporan de la malul Mării Negre, găzduit de orașul Mangalia, ajunge anul acesta la cea de-a șasea ediție. Între 8 și 14 iulie, balerini și balerine cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani, elevi și studenți ai liceelor de coregrafie din țară sau ai academiilor de balet din lume, sunt invitați de Asociația Culturală Daria’s să participe la o competiție internațională și să se bucure, în același timp, de o vacanță de 5 zile, în plin sezon estival, pe litoralul românesc.

Evenimentul Romania International Ballet Competition va aduce baletul în stradă, prin spectacolele în aer liber din fiecare seară, pe toată durata festivalului. Anul acesta, fostul Festival al Tânărului Dansator a trecut printr-un proces de rebranding, primind numele Romania International Ballet Competition și orientându-se către categoria balerinilor profesioniști. Cei mai buni tineri balerini au șansa de a câștiga burse de studiu la academii de balet din Europa (Monica Loughman Ballet – Dublin, Irlanda; Accademia Internazionale Coreutica – Florența, Italia; Scuola The Studio – Bari, Italia; Ballett Tanz Akademie Bonivento Dazzi – Regensburg, Germania), dar și premii generoase în bani (între 1.000 de euro pentru categoria 12-14 ani și 6.400 euro pentru categoria 19-24 de ani).

Înscrierile pentru Romania International Ballet Competition – Mangalia 2013 continuă până pe 31 mai. Detalii despre repertoriu, regulament și condiții de participare puteți găsi pe platforma asociației, www.ribc.ro. Festivalul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia, Casa de Cultură Mangalia și Autoritatea Națională pentru Turism.

Reclame

Un gând despre “Romania International Ballet Competition – Mangalia 2013

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s