Serghei Filin, directorul companiei de balet a Teatrului Bolșoi, victima unui atac cu acid

Știam că lumea baletului nu este chiar atât de roz pe cât pare… Din păcate, în spatele zâmbetelor largi de pe scenă, în spatele costumelor strălucitoare și al aplauzelor se ascund orgolii și intrigi… Astăzi am dat de o știre care mi-a făcut pielea de găină:

Serghei Filin (42 de ani), actualul director al companiei de balet a Teatrului Bolșoi de la Moscova, fost prim-balerin al teatrului, a fost atacat cu acid joi noaptea, pe când se întorcea acasă după un spectacol. În urma atacului, Serghei Filin are arsuri de gradul 3 pe față și este în pericol să-și piardă vederea. A fost operat de urgență la ochi și probabil va avea nevoie de mai multe intervenții chirurgicale pentru reconstrucția feței.

Serghei Filin (sursă: Bolshoi.ru)

Acest atac a venit după mai multe săptămâni în care Serghei Filin a primit amenințări telefonice și i-au fost sparte cauciucurile de la mașină. Echipa de conducere a Teatrului Bolșoi pune atacul pe seama invidiei profesionale. Anatoli Iksanov, directorul general al teatrului, l-a descris pe Filin ca fiind un om cu principii, care nu face compromisuri. Dacă el considera că un anumit membru al trupei nu era pregătit sau nu avea calitățile necesare ca să interpreteze un anumit rol, nu îl distribuia în acel rol, a declarat Iksanov.

Îmi pare tare rău că trebuie să scriu și despre așa ceva… Lumea baletului este șocată, cred că nimeni nu și-a imaginat că se poate ajunge până aici. Eu una am refuzat să văd filmul „Black Swan” pentru că mi se părea o exagerare. Se pare însă că m-am înșelat…

Un articol amplu despre atacul asupra lui Serghei Filin, în care este adusă în atenția publicului și fața nevăzută a Teatrului Bolșoi puteți citi pe site-ul Theartsdesk.com.

Serghei Filin și Svetlana Zaharova în „Fiica faraonului”
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s