Alina Cojocaru: „Niciodată nu mi-a fost frică de muncă sau de provocări”

Aseară, emisiunea „Sinteza zilei”, de la Antena 3, a fost consacrată, în întregime, Alinei Cojocaru, prim-balerină a companiei Royal Ballet de la Londra și una dintre cele mai încântătoare balerine ale tuturor timpurilor. Minunat cadou de Crăciun pentru toți iubitorii baletului!
Ți-e mai mare dragul să o asculți, pentru că Alina este nu numai o artistă desăvârșită, pe deplin conștientă de misiunea ei, ci și un OM absolut minunat. Vorbește despre arta ei cu aceeași dăruire pe care o dezvăluie la fiecare apariție pe scenă. Revenită miraculos după un accident la coloana vertebrală, care a ținut-o departe de scenă timp de un an, Alina continuă să trăiască pentru și prin dans. În spatele delicateții și modestiei sale, stau o voință de fier și dorința de a-și depăși mereu limitele. Câte eleve ale unei școli de balet nu vizează oare să ajungă, într-o zi, ca Alina Cojocaru?… Să dansezi pe cele mai importante scene ale lumii, să lucrezi cu cei mai mari coregrafi, să fii iubită de public în orice colț al lumii, să fii desemnată „balerina deceniului”… Alina ne învață că visul poate deveni realitate într-un singur mod: prin muncă, muncă și iar muncă. În aceste vremuri tulburi, în care tindem să ne pierdem reperele, Alina Cojocaru este un model pentru fiecare dintre noi.

Alina Cojocaru la Sinteza zilei

(Click pe imagine pentru a fi redirecționați către pagina emisiunii „Sinteza zilei”, ediția din 23 decembrie 2012. Reportajul cu Alina Cojocaru începe la 2’08”.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s