Prima repetitie la Bolshoi inainte de gala de redeschidere

Pe 20 septembrie, presedintele Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev, a vizitat Teatrul Bolshoi proaspat renovat si a asistat la prima repetitie organizata pe scena istorica a Teatrului, care isi va redeschide portile la sfarsitul lunii octombrie, dupa sase ani de santier. Incheierea lucrarilor era prevazuta, initial, pentru 2008, insa a fost amanata in repetate randuri.

In sala decorata cu draperii de un rosu purpuriu, presedintele Medvedev a asistat la repetitia baletului „Frumoasa din padurea adormita”, pus in scena de coregraful Yurii Grigorovici. Baletul lui Piotr Ilici Ceaikovski va fi primul balet dansat pe scena istorica a Teatrului Bolshoi dupa renovare.

Teatrul Bolshoi isi va redeschide portile pe 28 octombrie, printr-un spectacol de gala ce va fi proiectat in direct pe un ecran imens, amplasat in piata din fata Teatrului, in vecinatatea Pietei Rosii. Spectacolul va fi transmis, de asemenea, in direct, in 600 de cinematografe din Europa.

In total, peste 5 kilograme de aur masiv au fost folosite pentru cei 900 metri patrati de ornamente si pentru magnificul candelabru din sala mare, veritabil simbol al gloriei culturii ruse sub toate regimurile.

Directorul muzical, Vasili Sinaiski, afirma ca Teatrul Bolshoi beneficiaza acum si de o acustica unica. Lucrarile de renovare au vizat, in primul rand, restabilirea acusticii initiale a Teatrului, deteriorata de constructia metroului in zona, in anii ’30. (Sursa: Vousnousils.fr)

Iata si cateva fotografii de la eveniment.

Sursa foto: KP.RU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s