O viata inchinata dansului

Bine v-am regasit! A trecut mai bine de o luna de cand nu am mai postat nimic. Probabil ca si in perioada urmatoare postarile vor fi la fel de rare, din cauza programului meu incarcat…

Insa astazi am dat de o stire care mi-a atras atentia si pe care nu m-a lasat inima sa nu o aduc in atentia iubitorilor de balet:

Mihail Baryshnikov, una dintre legendele vii ale baletului secolului XX, a donat Bibliotecii Publice din New York – sectiunea Artele Spectacolului – nici mai mult nici mai putin de 35 de cutii cu arhiva personala, incluzand inregistrari video, fotografii, documente diverse si scrisori. Impresionanta colectie cuprinde cateva „perle rare”, precum inregistrari din primii ani de balet ai lui Baryshnikov, in Riga natala, mai multe fragmente din timpul studiilor sale la Academia Vaganova sau secvente din repetitii cu George Balanchine, Merce Cunningham, Jerome Robbins si Martha Graham. Cantitatea de date este imensa, incat se estimeaza ca procesul de catalogare si digitalizare va dura cel putin 3 ani. Despre aceasta arhiva, Baryshnikov a declarat ca reprezinta intreaga lui viata. Tinand cont ca, la varsta de  63 de ani, Baryshnikov inca danseaza, joaca in filme si conduce Baryshnikov Arts Center din Manhattan, cu siguranta ne va mai incanta si cu alte surprize in anii ce vor urma!

(sursa: http://www.dancechanneltv.com/item/108-baryshnikov-donates-his-whole-life-to-the-nypl)

Mihail Baryshnikov, un dansator genial intr-un film de zile mari, „White Nights” (Nopti Albe), o pelicula care nu ar trebui sa lipseasca din filmoteca nici unui iubitor de balet si de dans, in general. O poveste (aproape) autobiografica, in care Baryshnikov ii are ca parteneri pe Helen Mirren, Gregory Hines si Isabella Rosselini.

Reclame

Un gând despre “O viata inchinata dansului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s