Festivalul International de Balet de la Teatrul Mariinsky 2011

Timp de 10 zile, intre 14 si 24 aprilie, Teatrul Mariinsky gazduieste cea de-a XI-a editie a unuia dintre cele  mai cunoscute si mai apreciate festivaluri de balet. Ca in fiecare an, iubitorii dansului  vor fi incantati atat cu spectacole din repertoriul clasic de balet, precum Giselle, Baiadera, Don Quixote, Lacul lebedelor, Frumoasa din padurea adormita sau Romeo si Julieta, cat si cu o creatie contemporana, Le Parc, in coregrafia lui Angelin Preljocaj.

In ultima seara a Festivalului este programata o gala internationala, care va reuni, pe scena Teatrului Mariinsky, stelele baletului invitate in Festival: Ulyana Lopatkina, Diana VishnevaAlina Somova, Viktoria Tereshkina, Olesya Novikova, Yekaterina Kondaurova, Anastasia Matvienko, Alina Cojocaru, Roberta Marquez, Ashley Bouder, Viengsay Valdés, Denis Matvienko, Vladimir Shklyarov, Alexander Sergeyev, Konstantin Zverev, Danila Korsuntsev, Yevgeny Ivanchenko, Igor Kolb, Ilya Kuznetsov, Johan Kobborg, David Hallberg, Friedemann Vogel.

Alina Cojocaru si Johan Kobborg vor putea fi admirati in Giselle, in penultima seara a Festivalului (23 aprilie).

http://www.mariinsky.ru/en/playbill/festivale/fest_2010_2011/ballet_fest_228/

Reclame

3 gânduri despre “Festivalul International de Balet de la Teatrul Mariinsky 2011

    1. Saptamana asta, mai exact intre 20 si 26 februarie, a fost asa-numitul festival Maslenitsa, care, din cate stiu, marcheaza la rusi inceputul primaverii. E un festival traditional, sarbatorit si la Tetarul Mariinsky, prin spectacole de opera si balet si prin concerte. Intre 15 aprilie si 9 mai, are loc Festivalul de Pasti, urmat (deocamdata nu am aflat data) de Festivalul International de Balet. Apoi, vine Festivalul Noptilor Albe…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s