Hello, London!

(foto: Damir Yusupov, sursa: http://www.toimg.net)

Stagiunea de spectacole 2009-2010 este pe sfarsite… Nu inseamna insa ca artistii intra in vacanta! De exemplu, compania de balet a Teatrului Bolshoi incepe astazi un turneu de trei saptamani in capitala Marii Britanii. Asadar, pentru cei care au posibilitatea sa ajunga la Londra intre 19 iulie si 8 august ar fi pacat sa rateze spectacolele care vor avea loc pe scena Operei Regale Covent Garden. Pe afisul turneului devenit deja traditie, anul acesta se regasesc spectacole de „forta” din vastul repertoriu al trupei – Spartacus, Corsarul, Coppélia, Don Quixote si Giselle, dar si doua seri de balet, imbinare armonioasa de  clasic si  contemporan: Grand Pas din Paquita, Serenada lui Ceaikovsky, Petrushka si Russian Seasons.

Publicul este rasfatat cu nume sonore ale baletului mondial, „atractiile” acestui turneu fiind, cu siguranta, vulcanica Natalia Osipova si partenerul ei, Ivan Vasiliev, considerat de critici un nou Baryshnikov. Din pacate, pentru cei care sperau sa se poata delecta cu perfectiunea tehnica a Svetlanei Zakharova, steaua incontestabila a Teatrului Bolshoi, modificarile de ultima ora aparute pe site-ul teatrului arata ca prim-balerina nu va dansa la Londra.

Pentru cei interesati, mai multe detalii (preturi, distributii complete) sunt disponibile pe site-ul Operei Regale din Londra, www.roh.org.uk.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s