Frumusetea in miscare: Diana Vishneva

Diana Vishneva este una dintre cele mai indragite si mai cunoscute stele ale baletului rus, aplaudata atat pe scena Teatrului Mariinsky, cat si pe marile scene ale lumii, de la Opera Mare din Paris, la Metropolitan Opera din New York.

Diana s-a nascut la Leningrad (azi Sankt Petersburg), la 13 iulie 1976. A inceput studiile de balet la Academia Vaganova la varsta de 11 ani, fiind cunoscuta, pana in ziua de astazi, ca eleva cu cele mai mari note din istoria renumitei institutii.

Prima recunoastere internationala a talentului Dianei a venit in anul 1994, o data cu participarea ei la Concursul de balet de la Lausanne, unde variatia din Carmen i-a adus Marele Premiu. Un an mai tarziu, Diana a fost invitata sa danseze intr-o gala internationala in memoria lui Rudolf Nureev, organizata la Toronto, ocazie care a marcat si inceputul colaborarii ei cu celebrul dansator Vladimir Malakhov.

Dupa absolvire, s-a alaturat companiei de balet a Teatrului Mariinsky, iar in 1996 a dansat premiera spectacolului Symphony in C, in coregrafia lui George Balanchine, pe muzica lui Georges Bizet. In acelasi an, Diana Vishneva a fost numita solista, primind trei dintre cele mai importante distinctii: Golden Sophit, Benois de la Danse si Premiul La Divina.

Odette-Odilia, Giselle, Nikya, Aurora, Julieta, Manon, Carmen, sunt cateva dintre rolurile emblematice ale Dianei Vishneva. Cea mai recenta creatie a balerinei este spectacolul Beauty in Motion, o imbinare rafinata intre dansul clasic si cel contemporan, un omagiu adus artei dansului. Recent, Diana a intruchipat-o pe Anna Karenina in versiunea baletului omonim, montata, in premiera, la Teatrul Mariinsky,  in coregrafia lui Alexei Ratmansky, pe muzica lui Rodion Scedrin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s