Un Don Quixote de colectie

Oare numai in moda poate fi vorba de must have? Cu siguranta, nu. Don Quixote in versiunea lui Mikhail Baryshnikov este un must see, sau un must have, dupa cum considera fiecare. Nu trebuie decat sa va imaginati ca aveti bilete la Metropolitan si ca il veti urmari pe unul dintre cei mai mari dansatori ai secolului. E o montare care nu se demodeaza niciodata (cu toate ca are 37 de ani). La momentul inregistrarii, in 1983, Baryshnikov era director artistic al American Ballet Theater.

Desi nu e la fel de completa precum montarile de la Bolshoi sau Mariinsky (Baryshnikov a renuntat la anumite scene – variatia lui Mercedes din actul I), iar pe altele le-a adaptat (dansul gitan din actul al II-lea este interpretat chiar de el), mie mi se pare ca este versiunea cea mai autentica, plina de verva si de umor.

Despre Baryshnikov nu as avea ce sa mai spun… un dansator si un actor de exceptie. Cynthia Harvey este o Kitri pe masura, temperamentala si lirica in acelasi timp. Solistii si ansamblul de la American Ballet sunt, ca intotdeauna, la inaltime (se vede amprenta scolii ruse, imprimata de Baryshnikov). Va las sa va convingeti ca e un Don Quixote de colectie.

© Odette88 Balet la superlativ Odette88’s Blog, 2010

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s